среда, 15 февраля 2017 г.

Prapatti Verses from "Shree Varaha-Purana"...

AS WE ALL REMEMBER "NYASA-YOGA" IS THE TWIN-NOTION FOR "PRAPATTI". 

THE FOLLOWING VERSES WILL BE UNDERSTOOD BY THOSE PRAPANNAS WHO ARE INITIATED IN ORTHODOX PANCHARATRA WITHIN SHREE RAMANUJA-SAMPRADAYA (AND ESPECIALLY "SHREE LAKSHMI-TANTRA" OF COURSE!). 

Bhagavan Shree Varaha said to Shreemati Bhumi-Devi:

142.56: "People who are caught in samsara do not know Me yet. Those who are engaged in Devotion to Me Alone know Me"

142.57: "Fathers and mothers in thousands, and sons and daugthers in hundreds, revolve like a wheel and as a result of this stupefaction, they are unable to know Me".

142.58: "The world is enveloped by ignorance (Avidya) and subjected by delusion (Maya). It is also bound by many attachments. It is difficult to wean the mind clear from all this".

142.59: "The mother goes away, the father goes away, so too the sons and servants".

142.60: "They are born according to their own deeds".

142.61: "Even those with knowledge, if they are deluded by samsara remain (in My World) for a short while only, a few months or years, and are born again and do not remain with Me".
142.62: "But prapanna to whom Nyasa-Yoga (dedicating everything to Me) is known, gets Moksha, no doubt". 
142.63: "He who listens to this account early in the morning soon after waking up, acquires great attainments and goes to Shree Vaikuntha".

142.64: "Thus I (Bhagavan Shree Varaha) have told You (Shreemati Bhumi-Devi) the secret about which You asked Me for the favour of devotees". 

Cited from 
"Shree Varaha-Purana", 2 Volumes, 
Motilal Banasirdass, 2003 - 

Виноградный сок (из черного винограда)...

Synopsis: Telling about making grape juice via blender. 

Я этой зимой ем много винограда. Обычно зимой трудно найти хороший виноград, но в этом году у нас в "Доброноме" продают очень достойный черный сорт: очень сладкий и крупный, с терпкой шкуркой. 

Это какой-то сорт из Перу, стоит по-моему 400 руб. за кг. 

Часть винограда я съела живьем, а вторую часть пустила на сок. Схема приготовления как обычно при блендерной фильтрации: сначала слегка заливаем водой и основательно размельчаем виноград на второй скорости в блендере-стакане, затем фильтруем через мелкое сито над миской, чтобы получить только сок.  

Кстати, не пытайтесь делать подобный сок в соковыжималке, на выходе получится очень мало именно сока + косточки и шкурки замусорят фильтр. 

На фото получившийся фиолетовый сок - я в восторге - очень богатый витаминами напиток. На вечер у меня приготовлена порция зеленого винограда, тоже буду делать из него сок. 

Плюс огуречный смузи - огурцы очень полезны для насыщения организма праной и для здоровья кожи!
Фиолетовый виноградный сок я пью под сэндвичи из моцареллы и бородинского хлеба, если вам хочется пряности, то можно между двумя кусками хлеба насыпать чили или просто черного перца! 
Раньше я, кстати, часто пила виноградный сок "Рич" - это был единственный нормальный фиолетовый виноградный сок (без добавления яблочного сока), который можно купить у нас в магазинах, но он увы пересахарен и "мертвый". 

В общем, полезнее брать живой виноград и самой делать из него сок. 

Вишнудутка1926, Москва, февраль 2017